azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 19 Dec 2018, 09:03

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 30 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 22 Jan 2010, 20:43 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
putra1575 wrote:
yusribm wrote:
PaksuZek wrote:
hehehe...niat di hati nak jer sengkerot sikit duit tuh, tapi terbayang muka cik aziz tak jadi..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:



Sorry nk tnya, duit dvden ASB kena top up OD ke? Saya pun x ingat ade ke tak en aziz bgtahu.. maklum ler baru nk CMS1..


sama masalah kita
kawan2.asb dah update.bonus pon dah masuk.alhamdulilah
bonus asb nak selamba masuk od trus ke jumpa cik aziz cms dulu
mintak pandangan terang cikit kat kawan yang dah tau.


sama jugak..masuk OD


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 26 Jan 2010, 10:54 
Offline

Joined: 06 Aug 2009, 23:04
Posts: 38
ikut apa yang saya tulis dalam buku nota masa appointment, memang sah miss Leha kata duit bonus ASB kena masuk balik top-up OD....

kalau ada pendapat lain sila sembang kat sini....manalah tahu kot saya silap dengar pulak...

tapi saya tak berani nak usik, simpan dululah sampai CMS1....hehehe....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 30 Jan 2010, 12:26 
Offline

Joined: 27 Jan 2010, 15:51
Posts: 36
PaksuZek wrote:
ikut apa yang saya tulis dalam buku nota masa appointment, memang sah miss Leha kata duit bonus ASB kena masuk balik top-up OD....

kalau ada pendapat lain sila sembang kat sini....manalah tahu kot saya silap dengar pulak...

tapi saya tak berani nak usik, simpan dululah sampai CMS1....hehehe....


pada pandangan saya..duit dividen terus masukkan dlm OD
untuk mengelakkan OD semakin menyusut...dan mengurangkan interest :)
daily rest...masalah yang banyak berlaku bila dividen dpt terus enjoy..sebab OD bukan jalan pintas untuk menjadi kaya ..tapi kalau ada teknik dan skill memang lumayan hehehe..kejar ilmu lg..:)
then dlm masa yg sama OD semakin menyusut dan tenat :)
kalau pakai ASB tanpa buat OD kita just dpt 8%
bila buat OD Vs ASB ...leh dpt 10-11% based on BLR kalau BLR naik kurang lah sikit :)
sebab tu kena cari bank yg leh kasi OD below 5% ..kalau sama je dgn ASB baik tak payah buat masa je.,..je

_________________
Federation Of Investment Manager Malaysia (FIMM)
Federation Of Malaysia Unit Trust Managers (FMUTM)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 14 Dec 2010, 21:36 
Offline

Joined: 26 Feb 2010, 23:28
Posts: 23
Minggu nie minggu terakhir kepada sesiapa nak saving dalam ASB. Kemudian urusniaga akan digantung dari 20 hb Dec 2010 hingga 2 Jan 2010. So jangan terlupa pulak. :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 04 Jan 2011, 00:57 
Offline

Joined: 28 Jul 2009, 20:47
Posts: 34
salam semua,korang semua dah update lum buku ASB?hari ning aku tgk semua pejabat pos ngan bank ejen asnb semua penuh dr pg samapi ptg!!!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 05 Jan 2011, 13:48 
Offline

Joined: 15 Mar 2010, 14:52
Posts: 26
Salam,

Aku dah update buku, nak kuarkan masuk kat dalam OD tak leh tadik pasal awal pagi sgt post office takde duit huhu
Sedap gak tgk angka2 hehehe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 08 Jan 2011, 03:41 
Offline

Joined: 26 Feb 2010, 23:28
Posts: 23
Tahun nie paling bersemangat nak update buku ASB. Since cuti hantar anak sekolah, lepas settlekan pendaftaran terus cabut ke RHB. Mak ooi..... ramainya orang, kena que panjang. Sebab semangat tengah berkobar2, aku tunggu juga walaupun beratur panjang. Fuhh........ macam tak caya lak. Alhamdulillah........... terus contra masuk dalam OD. Tak sabar lak nak update buku untuk tahun depan. Sebab saving yang ada tak sampai setahun lagi.. :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 16 Dec 2011, 18:51 
Offline

Joined: 26 Feb 2010, 23:28
Posts: 23
Peringatan...... urusniaga ASB akan digantung dari 21 Dec 2011 till 2 Jan 2012. So jangan tunggu sampai hujung bulan lak baru nak bank in ASB. Dan bila urusniaga dibuka kembali, update buku dan masukkan div+bonus dalam OD balik.
Tak sabar nak tunggu minggu depan diorang umumkan dividen dan bonus. Harap2 lebih baik dari tahun lepas. :lol:
Rasa2 macam ada peningkatan sikit dari tahun lepas (dah nak dekat pilihanraya...............)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 26 Dec 2011, 23:55 
Offline

Joined: 15 Mar 2010, 14:52
Posts: 26
Jgn lupe zakat simpanan 2.5% dari baki terakhir simpanan (bagi kawasan Selangor). KL dan sewaktu dengannya 2.5% dari baki terendah sepanjang tahun. ;).
Ops.. cume untuk simpanan cair. Simpanan certificate tak perlu zakat (ASB convert OD)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 20 Feb 2012, 09:03 
Offline

Joined: 11 Dec 2008, 20:19
Posts: 18
Location: perak
haiii..memasing senyap dh dpt dividen ke?
atau xsabar update asb tahun depan?hehe


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 30 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group