azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 18 Sep 2019, 12:50

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: OD APPOINTMENT
PostPosted: 26 Jan 2010, 09:23 
Offline

Joined: 29 Dec 2009, 10:34
Posts: 19
salam nasiempet, semoga dapat lalui proses yg seterusnya dengan sabar..saya skang ni pun telah memulakan transaksi yg pertama dengan masukkan duit gaji dan csh adv ke dalam OD.. penuh dengan dugaan ...baru nak g kuarkan duit kat atm smalam, kad atm kena telan plak...tepaksalah apply kad bru..x pasal2 kena charge RM20 dari bank..sabar...sabar...bukan senang nak senang, bukan susah nak senang.. :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OD APPOINTMENT
PostPosted: 26 Jan 2010, 10:48 
Offline

Joined: 06 Aug 2009, 23:04
Posts: 38
hui nasiempet punya semangat sampai 2 kali posting...hehehe...selamat berjaya (sambil ikat perut dan napsu)!!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OD APPOINTMENT
PostPosted: 27 Jan 2010, 10:33 
Offline

Joined: 29 Dec 2009, 10:34
Posts: 19
betul lah paksuzek...tgh ikat perut ngan tahan nafsu nih..ingat nak puasa isnin kamis lah..disamping dapat jimatkan blanja, dapat juga menambah pahala...x gitu..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OD APPOINTMENT
PostPosted: 27 Jan 2010, 16:18 
Offline

Joined: 27 Jan 2010, 15:51
Posts: 36
Assalamualaikum...boleh ke Buat appointment OD / kewangan
tanpa menghadiri kursus / taklimat yang disedikan ?

Terima Kasih
Daripda Insan Yang Betul Berminat Dalam Percangan Kewangan
AnakFelda

_________________
Federation Of Investment Manager Malaysia (FIMM)
Federation Of Malaysia Unit Trust Managers (FMUTM)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OD APPOINTMENT
PostPosted: 29 Jan 2010, 02:49 
Offline

Joined: 18 Jan 2010, 00:34
Posts: 14
AnakFelda wrote:
Assalamualaikum...boleh ke Buat appointment OD / kewangan
tanpa menghadiri kursus / taklimat yang disedikan ?

Terima Kasih
Daripda Insan Yang Betul Berminat Dalam Percangan Kewangan
AnakFelda



waalaikumussalam..
memang tak boleh laa anakfelda....
ada banyak sebab tak boleh..

1) Dalam kursus ni la kita leh tauu apa perancangan yang en aziz lakukan mengapa, kenapa dan sebagainya. selain tu tool2 yang digunakan dalam melakukan proses perancangan nehh.
2) Sebelum appointment OD ni, ada satu lagi perjumpaan yang mana dalam perjumpaan ni en aziz akan scan masalah kewangan Anakfelda. dari itu baru laa saudara tau berapa jumlah OD yang diperlukan, berapa jumlah kredit card diperlukan dan sebagainya. jangan terkejut sebelum ni en aziz pernah cakap "you sudah tau, buat apa jumpa i?" hehhe gitu laa kot hehehhe...

lagipon apa la sangat rm80 tuu..dapat makan skali tuuu...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OD APPOINTMENT
PostPosted: 01 Feb 2010, 00:12 
Offline

Joined: 06 Aug 2009, 23:04
Posts: 38
lagi pon masa bengkel ni cik aziz akan bagi penerangan pasal benda2 basic...bila appointment tak akan bincang lagi dah benda2 basic nih, bedesup saja pergi nya....

kalau tak pergi bengkel camana nak paham basic2 nih....sedangkan yang dah pergi bengkel pun ada lagi yang kelabu asap, OD pon tak paham apa benda....bila jumpa nak tanya --- OD tu apa cik aziz? alamat nak kena sekeh lah...hehehe....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OD APPOINTMENT
PostPosted: 02 Feb 2010, 18:34 
Offline

Joined: 27 Jan 2010, 15:51
Posts: 36
PaksuZek wrote:
lagi pon masa bengkel ni cik aziz akan bagi penerangan pasal benda2 basic...bila appointment tak akan bincang lagi dah benda2 basic nih, bedesup saja pergi nya....

kalau tak pergi bengkel camana nak paham basic2 nih....sedangkan yang dah pergi bengkel pun ada lagi yang kelabu asap, OD pon tak paham apa benda....bila jumpa nak tanya --- OD tu apa cik aziz? alamat nak kena sekeh lah...hehehe....


alhamdullilah semua dah ada..od pun dah ada...:)

_________________
Federation Of Investment Manager Malaysia (FIMM)
Federation Of Malaysia Unit Trust Managers (FMUTM)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OD APPOINTMENT
PostPosted: 03 Feb 2010, 22:42 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
nasiempet wrote:
Hak nie storyline aku pulak....
Awal Dec buat loan bank
15/12 jumpa 1st time Cik Aziz
....Mula Apply kad kredit BSN, Bnk Islam, Bnk Rakyat, Hong Leong
19/12 buat sijil ASB di ASB Seremban
22/12 apply fasility OD kat RHB nilai
28/12 - 2/1 ASB close business untuk pengiraan bonus
... Bosan menungu nak approve sebab RHB system down untuk lebih 2 minggu
....ASB close business untuk bonus
....Kad kredit BSN, Bnk Rakyat, Hong Leong + Mybank (mmg ada) telah lulus dapat
23/1 RHB call Ofer leter OD dah kuar
25/1 (tadi) P sign ofer leter, Buka Current Account dgn bank in RM 300
... Tunggu seminggu unutk dapatkan ATM kard, Buku Bank, Internet Banking
... Tak saba nak start dan set 1st appointment...


salam..
semangat camnie yang kita nak..
ada yang senang dapatkan semua tool tu adayang bermasalah..
apa pun aku ucapkan selamat berjuang..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OD APPOINTMENT
PostPosted: 09 Feb 2010, 14:32 
Offline

Joined: 26 Oct 2009, 12:30
Posts: 7
...............Sambungan
8/2/2010 Semalam teah bejaya dapatkan Cek book alhamdullilah... tapi bengong gak terlupa buat ATM card
9/2/2010 Dah berjaya dapatkan Debit ATM card... No giliran/rujukan 2nd Apointment 263...
13-21 Cuti balik Alor Setar... dah minta klain set apointment selain hari berkenaan.
................

Antara masalah/ cabaran yg aku tempoh selama 2 bulan nie nak dapatkan perfect Tools
1) CC BSN.. Dah approve PIN no sampai tapi KAd CC tak sampai. So baru buat cancelation untuk BSN anta kad baru
2) CC BIslam.. dan 2 bulan lebih tak approve.. tapi tak reject gak sebab nie 2nd application.
3) APply OD hujung tahun ASB tutup nak kira bonus 10 hari
4) Sistem utuk buka Curr acnt OD RHB down/ slow tahap cipan sehingga memakan masa sebulan untuk kuar ofer leter
5) Dah sign ofer leter makan 2 minggu utuk dpt cek book.. biasanya 1 minggu sebab sistem Slow.
6) Akhiernya alhamdullilah selesai semua Tools dah dapat Curr Acc, Cekbook, ATM, INternet Bking, CCard (BSN,MYBNK,BNK RAKYAT,HSBC) dan tunggu untuk appointment

................ KAlua admin Baca tolong cepatkan apointment eh... selain 13-21 Feb sebab cuti diluar kawasan


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OD APPOINTMENT
PostPosted: 14 Feb 2010, 12:48 
Offline

Joined: 18 Jan 2010, 00:34
Posts: 14
dah lepas sesi OD..(pukul 1 pagi) caya laa en.aziz. v(^^)v
thanks...

jumpa lagi di kuching (^^)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group