azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 19 Jun 2019, 17:10

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: simpanan kwsp 1malaysia
PostPosted: 13 Jan 2010, 21:03 
Offline

Joined: 28 Jul 2009, 20:47
Posts: 34
salam En.Aziz dan semua

adakah perlu untuk orang yang bekerja sendiri membuka simpanan kwsp 1malaysia ini?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: simpanan kwsp 1malaysia
PostPosted: 14 Jan 2010, 18:58 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
emmm...penuhkan dulu ASB..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: simpanan kwsp 1malaysia
PostPosted: 16 Jan 2010, 16:45 
Offline

Joined: 06 Aug 2009, 23:04
Posts: 38
saya rasa pon macam tuh, baik kita penuhkan ASB dulu..... 8-)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MULA BISNES
PostPosted: 14 Feb 2010, 21:02 
Offline

Joined: 02 Apr 2009, 09:55
Posts: 17
A'kum kawan2, saya baru je lepas jumpe dgn en.aziz utk 1st OD...sambil2 tu sy minta nasihat dari en. aziz dan en.aziz telah membuka minda sy bahawa dunia ni luas, dan x semestinya kita kekal 1 perkerjaan...sy ade masaalah dgn perkerjaan saya..minat sy lebih kepada bisnes,..untuk permulaan ni, sy plan tuk pg kursus dl,sebab 1st time serta di dlm bisnes..ingat bt kecil2 dl...bila bisnes dah maju, baru sy berhenti kerja...so sy nak minta pertolongan dari sesiape..cam mane nak dapat kan modal perniagan, sebab sy dah bt pinjam utk bt OD.... :ugeek:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: simpanan kwsp 1malaysia
PostPosted: 19 Feb 2010, 07:12 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
salam riz..
semua topic hang letak post nie..wawahahah


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: simpanan kwsp 1malaysia
PostPosted: 26 Feb 2010, 15:58 
Offline

Joined: 02 Apr 2009, 09:55
Posts: 17
tq2..kene belanja minum ni


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: simpanan kwsp 1malaysia
PostPosted: 01 Mar 2010, 15:32 
Offline

Joined: 02 Apr 2009, 09:55
Posts: 17
kwsp pun simpanan......asb pun simpanan...ape bezanya..matlamat same je


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: simpanan kwsp 1malaysia
PostPosted: 02 Mar 2010, 00:14 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
salam..

mybe nie cuma pandangan aku sahajalah pasal maner nak letak wang apabila ASB dah penuh...

pada aku sekarang better kita letakkan wang dalam ASB tersebut dalam ASW n then kita penuhkan balik dalam ASB..

ada dengar plan OD gunakan ASW...

asw nie tiada limi simpanan..dividen pun leh tahan 5-7% setahun...

rendah ckit jar dari ASB kita yang max limit cuma 200k ajer...

choice lain mybe KPF kot...

yang lain mcm yang en aziz plankan iaitu kita beli rumah...

mybe anakfelda leh tambah atau otai yette or abg deen mukah kita yang lama meyepi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: simpanan kwsp 1malaysia
PostPosted: 17 Mar 2010, 11:31 
Offline

Joined: 19 Jun 2009, 14:52
Posts: 38
cerita pasal simpanan kwsp nie, baru2 nie ada orang from cimb recommend to invest in cimb unit trust using duit from Account 1 KWSP. kalau biar in KWSp, return is around 5.65% (latest 2009). kalau pun in unit trust, better return (of course higher risk la). the key is effective monitoring of the unit trust NAV, naik ke turun from time to time.

is it advisable to withdraw some money from Account 1 KWSP and invest in unit trust?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group