azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 19 Jun 2019, 16:57

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: x yakin la
PostPosted: 05 Feb 2010, 19:16 
Offline

Joined: 11 Jun 2008, 16:59
Posts: 17
En Mujahid..

Bukan sengaja lambat..hati nie dari tarikh pergi bengkel sampai skrg membuak-buak nak join program nie. Tapi pada waktu awal tu..nama saya dalam record CCRIS tak berapa cantik.. banyak 3,4,2.. '0' nyer kurang...hehehe..orang 'cerdik' la kata kan.

So dalam masa 20 bulan nie , berhempas pulas nak bagi semua payment on schedule. Alhamdullilah, berjaya untuk membuatkan record CCRIS tu semuanya 'telor', dan baru jer dapat personal loan untuk buat platform.

Apalah sangat tunggu sikit, kalau selama nie dah tunggu 20 bulan.. :D :D

NazPutra


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: x yakin la
PostPosted: 05 Feb 2010, 21:17 
Offline

Joined: 28 Jul 2009, 20:47
Posts: 34
NazPutra wrote:
En Mujahid..

Bukan sengaja lambat..hati nie dari tarikh pergi bengkel sampai skrg membuak-buak nak join program nie. Tapi pada waktu awal tu..nama saya dalam record CCRIS tak berapa cantik.. banyak 3,4,2.. '0' nyer kurang...hehehe..orang 'cerdik' la kata kan.

So dalam masa 20 bulan nie , berhempas pulas nak bagi semua payment on schedule. Alhamdullilah, berjaya untuk membuatkan record CCRIS tu semuanya 'telor', dan baru jer dapat personal loan untuk buat platform.

Apalah sangat tunggu sikit, kalau selama nie dah tunggu 20 bulan.. :D :D

NazPutra


Salam...
aku respect kau punye kesungguhan dan kesabaran!semoga berjaya :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: x yakin la
PostPosted: 05 Feb 2010, 22:27 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
NazPutra wrote:
En Mujahid..

Bukan sengaja lambat..hati nie dari tarikh pergi bengkel sampai skrg membuak-buak nak join program nie. Tapi pada waktu awal tu..nama saya dalam record CCRIS tak berapa cantik.. banyak 3,4,2.. '0' nyer kurang...hehehe..orang 'cerdik' la kata kan.

So dalam masa 20 bulan nie , berhempas pulas nak bagi semua payment on schedule. Alhamdullilah, berjaya untuk membuatkan record CCRIS tu semuanya 'telor', dan baru jer dapat personal loan untuk buat platform.

Apalah sangat tunggu sikit, kalau selama nie dah tunggu 20 bulan.. :D :D

NazPutra


salam..
peh study kes yang menarik nie...
sabor itu membawa kebaikan..
apa pun selamat berjaya...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: x yakin la
PostPosted: 09 Feb 2010, 08:14 
Offline

Joined: 01 Feb 2010, 15:33
Posts: 11
:( itulah... naz, mujahid. saya ni dok sedih menunggu date 1st consultation. tapi bila tengok kes naz ni lebih kritikal dari saya (tunggu lebih 20 bulan), terpujuk jugak ati ni. Kita kena banyak kan sabar, ada ganjaran di sebalik kesabaran kita. Tapi sambil2 tu, ada jugak saya survey bank tanya pasal personal loan, apply kad kredit yang berkaitan. At least, bila dah dapat 1st consultation, banyak perkara kita dah prepare awal2. Hidup kita memang x tenang kalau hutang keliling pinggang... hinggakan nak berbelanja pun kena ada had sebab kena dahulukan bayaran hutang.

Kepada rakan2 yang dah jadi client Azizcfp, tahniah la..... semoga tercapai hasrat dan impian (bole share pengalaman). Bagi yang belum (En. x yakin), pegi kursus dulu, kita akan termotivasi dan rasa hidup ni bersemangat semula. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: x yakin la
PostPosted: 17 Feb 2010, 01:50 
Offline

Joined: 01 Jul 2009, 17:42
Posts: 47
anis29 wrote:
:( itulah... naz, mujahid. saya ni dok sedih menunggu date 1st consultation. tapi bila tengok kes naz ni lebih kritikal dari saya (tunggu lebih 20 bulan), terpujuk jugak ati ni. Kita kena banyak kan sabar, ada ganjaran di sebalik kesabaran kita. Tapi sambil2 tu, ada jugak saya survey bank tanya pasal personal loan, apply kad kredit yang berkaitan. At least, bila dah dapat 1st consultation, banyak perkara kita dah prepare awal2. Hidup kita memang x tenang kalau hutang keliling pinggang... hinggakan nak berbelanja pun kena ada had sebab kena dahulukan bayaran hutang.

Kepada rakan2 yang dah jadi client Azizcfp, tahniah la..... semoga tercapai hasrat dan impian (bole share pengalaman). Bagi yang belum (En. x yakin), pegi kursus dulu, kita akan termotivasi dan rasa hidup ni bersemangat semula. :)


:).. kena banyak1000 sabar...

bukan senang nak senang.. tapi tak susah nak susah..

saya dulu 4 thn xde svg.. la ni alhamdulillah.. $$..

utk yg blom join.. ni soalan sy:

pilih antara berikut:

1. merancang hutang baru untuk menambah hutang?
2. biarkan je hutang sedia ada & tambah hutang baru?
3. susun sekemas mungkin hutang yg ada, cuba zerokan dan dlm ms ada perbelanjaan & saving?
4. takpela.. saya masih tak caya.. macam skim cepat kaya jek..

_________________
|| jangan engkau menangis kerana tidak berkasut sehingga engkau melihat orang lain tidak berkaki ||


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: x yakin la
PostPosted: 03 Mar 2010, 23:25 
Offline

Joined: 21 Apr 2009, 09:52
Posts: 9
Location: pasir gudang
salam...
langkah pertama laburkan RM80....insya Allah, Dia akan leburkan ketidakyakinan kita...

"perjalanan beribu batu bermula dengan langkah pertama..."

_________________
"trust ur hope, not ur fear...."


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: x yakin la
PostPosted: 07 Mar 2010, 11:22 
Offline

Joined: 07 Mar 2010, 11:17
Posts: 5
Salam...

Utk membuat sesuatu investment..kita perlula mulakan dgn perancangan..sbb tu bila ikut plan en aziz ini..akan membuka mata kita utk the next step for investment...utk investment kita perlu yakin n berani...insyallah boleh...percayala...

Selamat Berjaya.....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: x yakin la
PostPosted: 08 Mar 2010, 00:50 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
zabira21 wrote:
Salam...

Utk membuat sesuatu investment..kita perlula mulakan dgn perancangan..sbb tu bila ikut plan en aziz ini..akan membuka mata kita utk the next step for investment...utk investment kita perlu yakin n berani...insyallah boleh...percayala...

Selamat Berjaya.....


emm 100% aku setuju..

plan kena ada..en aziz hanya tunjukkan jalan n cara selebihnya kita kena uruskan sendiri ikut model ajit


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: x yakin la
PostPosted: 09 Mar 2010, 22:32 
Offline

Joined: 09 Mar 2010, 22:17
Posts: 17
Salam semua....

Lama sungguh tak dpt jengah forum ni..bukanya apa, 3-4 bn lepas bila cuba log in msk sini dpt lak msg error password....padahal rasanya mmg x salah pungg....X pe la, now saya dh register br smula kat sini...

Tapi, sejak 2 menjak tak meninggalkan apa2 post kat sini,..kami (saya dan wife) mmg menjadi silent reader. So, mmg tau sgt2 la perkembangan dan cerita ceriti dlm forum nih..

Kami boleh kata otai lama la dengan model AJIT kat sini..dh bersama dgn en aziz hampir 3 thn.....Mmg dah banyak menda yg kami dapat..dapat dugaan mcm2...dapat belajar mcm2...dapat pengajaran yg mcm2....dapat 'hasil' yang mcm2 juga dah....hehehhe

Moral of the story...kami mmg cukup jaga nafsu..cukup berdisiplin...cukup taat mengikuti "pemudah cara" yg en aziz bekalkan kepada kami...ketepikan langsung segala apa mcm2 yg "negatif thinking" yg mmg hadir dlm fikiran...nak berjaya mesti slalu ingat positif...:)

Nak kenal kami dengan lebih dekat?....Moh join Bengkel Bebas Hutang di Kuantan seperti maklumat dibawah :

Tarikh : 24 April 2010
Lokasi : Kolej Shahputra, Kuantan
Yuran : RM100
Hubungi : Pengarah Bengkel -> Yusnazre Yusof ditalian 0199524789 utk maklumat lanjut


Berjumpa disana....selamat mengharungi rintangan dan cabaran...selamat melayari "dunia baru" kepada semua pelanggan2 tegar AzizCFP....bak kata sifu kita " bukan senang nak senang..tapi nak susah mmg senang"....


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group