azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 22 Sep 2019, 13:59

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: PERSONAL FINANCING DI BANK ISLAM (BIMB)
PostPosted: 04 Apr 2010, 00:20 
Offline

Joined: 03 Apr 2010, 23:53
Posts: 3
Salam semua,

Sesiapa yang berniat nak buat Personal Loan di bank Islam bolehlaa hubungi saya, Rose 0122335522.
Yg dh jumpa sesi pertama denga en. aziz tu kalau belum buat lg bolahlaa sy uruskan.
Pinjaman boleh dipanjangkan sampai 15thn n max 150k..rate serendah 3.25% tau...
Yang gaji bwh RM1200 boleh buat pinjaman 20x gaji tau dengan syarat company tu panel kat B.Islam.
Ade apa2 pertanyaan atau kemusykilan, bolehlah hubungi saya yea... ;)
Thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PERSONAL FINANCING DI BANK ISLAM (BIMB)
PostPosted: 05 Apr 2010, 23:24 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
Rose wrote:
Salam semua,

Sesiapa yang berniat nak buat Personal Loan di bank Islam bolehlaa hubungi saya, Rose 0122335522.
Yg dh jumpa sesi pertama denga en. aziz tu kalau belum buat lg bolahlaa sy uruskan.
Pinjaman boleh dipanjangkan sampai 15thn n max 150k..rate serendah 3.25% tau...
Yang gaji bwh RM1200 boleh buat pinjaman 20x gaji tau dengan syarat company tu panel kat B.Islam.
Ade apa2 pertanyaan atau kemusykilan, bolehlah hubungi saya yea... ;)
Thanks


wah murah!!!
tp 3.25% tu flate rate sampai 15 tahun atau tahun 1st n 2nd jar????


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PERSONAL FINANCING DI BANK ISLAM (BIMB)
PostPosted: 06 Apr 2010, 10:41 
Offline

Joined: 11 Jun 2008, 16:59
Posts: 17
Salam Rose,

Nak confirm, kalau pekerja swasta, berapa rate yg BI offer skrg?
Nak tau comp ada dlm list BI mcm mana plak yea?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PERSONAL FINANCING DI BANK ISLAM (BIMB)
PostPosted: 06 Apr 2010, 23:31 
Offline

Joined: 18 Mar 2010, 11:44
Posts: 2
Salam. 2 minggu lepas saya apply loan 30K dengan BIMB tapi ditolak atas alasan syarikat saya mengalami kerugian tahun lepas. Yang kelakarnya, syarikat ni cost center, memang takde untung pun cuma charge parent company kat US. Mana bank officer tu dapat info pun tak tau la... first datang dia tak check pun company. Dah hantar surat pengesahan majikan baru dia nak check.

Cik/Puan Rose kalau rasa boleh try sekali lagi apply melalui you just send me a PM. Thanks.

Update: saya dah call Cik Rose sendiri, tak perasan ada no telefon atas tu masa buat post ni.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PERSONAL FINANCING DI BANK ISLAM (BIMB)
PostPosted: 11 Apr 2010, 23:20 
Offline

Joined: 03 Apr 2010, 23:53
Posts: 3
Salam semua...

Maaflaa kalau terlewat nk jawab soalan u all...
Untuk comp swasta mmg kami kena check CTOS dulu sblm proceed to Processing dept.Slps dpt maklumat u all, baru kita boleh check CTOS.Thatwy ade yg x dpt nk apply coz comp diorang declare rugi.Kami mmg ade link dgn Bank Negara, thatwy kami tahu smuanya.Skiranya company ok, kami akan print CTOS n CCRIS client lak.So, kalau smua ok, baru blh submit to Processing...
Untuk company swasta, syarat2 agak ketat skit.
Gaji MAX RM 3000 and loan lebih dr 30K memerlukan penjamin.Itu jeala...

Kalau gomen, semi gomen & package kite, boleh wat pinjaman 20x gaji n tanpa penjamin..

Kalau nk tahu, samada comp swasta tue under package ke tak, call jea saya.Saya akan check.X pun sms..Insyallah sy akan reply ASAP ;)

Utk rate 3.25% tu sampai 3thn jea..then cont 4.99% then 5.5% sampailah 15thn...

Kalau swasta start 6.0% utk 3thn pertama, then 6.5% then 7% till 10years.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PERSONAL FINANCING DI BANK ISLAM (BIMB)
PostPosted: 11 Apr 2010, 23:31 
Offline

Joined: 03 Apr 2010, 23:53
Posts: 3
Salam smua...nie nk kongsi psal Personal Loan sbb ade yg buat skit2 di bank2 yang en aziz recommend.Actually tu x ok sbb kalau dicampurkan smuanya jd semakin mahal. Ramai yang call saya minta calculate untuk buat loan tp gagal.Ini disebabkan byk tempat u all buat loan.So, sy nk advise, sekiranya u all buat loan d BSN / Bank Rakyat tetapi diorg bagi x mencukupi dgn ape yg telah ditetapkan oleh en aziz, harap call @ sms sya dulu. Boleh sy calculate samada BI boleh bg ke tak amount yg dikehendaki.Jangan sign lagi Offer letter di bank tersebut, tunggu result dr BI dulu..Ini kerana ade kes yang dh apply dibank lain tetapi x ckup dgn OD yg perlu dibuat.So, dia try apply d BI tetapi BI x dpt nk luluskan sebab komitmen dh tinggi. Kalau ikutkan BI dpt bagi dengan amount yg diperlukan utk buat OD.
Harap u all survey dulu sblm proceed buat loan...


Thanks


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group