azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 19 Jun 2019, 17:22

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Nak Beli Rumah <150K Area: Klang, Shah Alam
PostPosted: 14 Apr 2010, 12:08 
Offline

Joined: 14 Apr 2010, 12:01
Posts: 1
Assalamualaikum,

Encik Aziz dah bagi green light kat saya suruh beli rumah 150 ke bawah. So, minta tolong kat kawan2 yang ade info pasal rumah seperti dibawah:

Jenis Rumah: Teres setingkat atau 2 tingkat (kalau bleh freehold)
Harga: RM150 Ke Bawah
LOkasi: My Prefered location Klang & Shah Alam.
*Lagi bagus kalau dpt contact ngan owner terus.

Terima kasih


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Nak Beli Rumah <150K Area: Klang, Shah Alam
PostPosted: 14 Apr 2010, 19:56 
Offline

Joined: 07 Mar 2010, 11:17
Posts: 5
saya ada owner yg plan nak jual. please contact me 012-2932602 ;)

_________________
Selamat Berjaya

a wise man has a wise dream
http://www.tunaisegera.com/?r=zabira21


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Nak Beli Rumah <150K Area: Klang, Shah Alam
PostPosted: 14 Apr 2010, 22:34 
Offline

Joined: 06 Oct 2009, 13:14
Posts: 37
Untuk makluman, rumah d area klang & shah alam smua above 150k. Paling cheapers pn around 180k. boleh klw nk survey kat area kuala langat tp berdekatan dgn parkland klang iaitu kg sijangkang/ tlk panglima garang, tu pn kat area2 ceruk skit. semi-d pn bru 250k. klw stakat klang jarak cuma bbrp km shj. nk ke jusco bkt tinggi 10 minit shj. amacam? :mrgreen


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Nak Beli Rumah <150K Area: Klang, Shah Alam
PostPosted: 20 Apr 2010, 08:17 
Offline

Joined: 01 Mar 2010, 10:40
Posts: 22
Saya setuju rumah semi -d kat area banting mv rm 160k 2010baru siap kalu dapat tuan tnh nak jual atau pembeli yang nak jual mungkin boleh dapat rm rm 180 hingga 200k besar dan selesa tapi untuk mv rmh yang baru nak run rm 180k mungkin bila siap akan dtg second hand rm 250k so carilah perumahan yang br siap cf yang terdekat memang ader nak jual terpulanglah pd individu untuk memilih kalu nak duduk oklh tp kalu nak jual mv banting tak leh lawan shah alam... so fikirkan...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Nak Beli Rumah <150K Area: Klang, Shah Alam
PostPosted: 22 Apr 2010, 12:35 
Offline

Joined: 31 Aug 2009, 12:31
Posts: 11
mmg rumah semi d kat banting single story rege dlm rm160k - 240k tengok design n keluasan. Tapi perlu diingat mv rumah kat kuala langat tersangat lah rendahnya. saya ada beli rumah rm 160k double story kat kawasan pekan banting. mengejutkan mv setelah 4 tahun (2010) penilai hartanah hanya bagi value antara RM165k - 175k....... saya ingat leh lah dapat rm200k....
Yang merungsingkan saya en. aziz suruh saya refinance rumah pada cms1 yg....mcm mane lah nie....refinance pn x dpt ape2.....
jd lau sape2 nk beli rumah belilah area klang, cyberjaya, s.alam dll yg sewaktu dengannya.....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Nak Beli Rumah <150K Area: Klang, Shah Alam
PostPosted: 23 Apr 2010, 08:13 
Offline

Joined: 06 Oct 2009, 13:14
Posts: 37
btul tu! stuju sgt dgn nangka34. bru je smlm sy pg ke Ambank tnya mv tuk rumah kami single story d tlk panglima garang. dh masuk thn ke-5 tp value naik ciput je. byr kos renovation pn x lpas. sgt menghampakn apb valuer cuma bg max.125k sdngkan rumah dbeli pd harga 112k drp developer. dh lh now xda free moving kos. lawyer fees n process fee pn dkt 5k. tolak fees tu balance x smpai 10k. nk bt apa dgn 10k tuh?? Jd sbg saranan, x pyhlh cr rumah kt area k.langat klau nk djdkan aset bnilai dlm jgka masa 5-10yrs. klw nk bt tukun leh. :mrgreen:


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group