azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 19 Dec 2018, 10:13

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Masalah2 Emergency..
PostPosted: 01 Oct 2010, 16:07 
Offline

Joined: 15 Mar 2010, 14:52
Posts: 26
Salam En Aziz dan rakan2 AJIT,

Saya sejak akhir2 ni banyak sangat kecemasan, ibu sakit kene balik kg jaga, abang eksiden kat johor kene pg melawat, skang kete plak buat hal dengan kos repair yg banyak hampir RM1500.

Persoalan saya, adakah encik aziz benarkan saya menggunakan duit OD untuk tampung kes2 kecemasan seperti ini yg jumlahnya agak besar. Total semua kecemasan diatas hampir RM2K (lebih tepat RM1800). Saya telah cube menguruskan OD saya sebaik mungkin tapi akibat perkara seperti ini jumlah OD menyusut lebih dari yg dirancang.

Saya takut perkara ini menjejaskan perjalanan perancangan kewangan saya dan paling risau En Aziz marah dan tolak saya dari senarai client.

Seperkara lg, adakah OD atau ASB perlu dikeluarkan untuk tampung kecemasan?

TQ


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Masalah2 Emergency..
PostPosted: 07 Oct 2010, 00:13 
Offline

Joined: 03 May 2010, 11:27
Posts: 15
menurut penjelasan yg diberi pada kak lin tempohari..untuk msalah2 kecemasan hendaklah diambil dr simpanan..jgn sekali2 korek OD.
nih yg saya dengar setakat baru berjumpa sekali.. :lol: ermmm...lom clear lagi utk first app. adeh..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Masalah2 Emergency..
PostPosted: 07 Oct 2010, 17:55 
Offline

Joined: 24 Feb 2010, 09:16
Posts: 9
Salam Jet,
Betul la ckp Rina tu, masa sy pegi untuk app. OD(namajer tp sy pakai current acc sbb PNB dah block OD untuk individu)pun Atika ckp klu tak cukup duit dia suruh ambil dr saving jgk.Yang pastinya mslh kita berbeza antara satu dgn yang lain n jln terbaiknya bagus klu email je trus ngan En. Aziz sendiri so let him decide what the best untuk Jet.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Masalah2 Emergency..
PostPosted: 09 Oct 2010, 19:03 
Offline

Joined: 24 May 2010, 16:46
Posts: 12
jet..

saya sebelum ni pon pernah mengalami emergency mcm awak..saya ambil dr saving asb. Jangan kacau OD.. :) :!: ada kawan2 kat sini yg tgh tggu cms2 tak? :mrgreen:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Masalah2 Emergency..
PostPosted: 11 Oct 2010, 13:48 
Offline

Joined: 02 Jul 2010, 12:27
Posts: 2
Saya pun tgh tunggu cms2 :lol: :lol: Harap kali ni dpt beli rumah idaman. Kereta dah dpt Accord :lol: :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Masalah2 Emergency..
PostPosted: 11 Oct 2010, 17:53 
Offline

Joined: 14 Aug 2009, 16:04
Posts: 2
sy tgh tunggu cms 2 gak...dah masuk 4 bulan dah....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Masalah2 Emergency..
PostPosted: 11 Oct 2010, 21:52 
Offline

Joined: 24 May 2010, 16:46
Posts: 12
nampak gayanya lama lagi le nak sampai giliran saya :roll:

rasa2nya..kalau saya mintak superbike en aziz bg tak? nak bawak g keja..dh 14 tahun dok bawak kapcai yg sama..dari time abis skolah sampai la dah ada anak :mrgreen: sakit2 badan dah commute g ulang alik keje hari2

boleh share tak apa kriteria yg en aziz tgk utk bg greenlight beli kereta/motor baru ni?

sronoknye dpt bawak accord :mrgreen:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Masalah2 Emergency..
PostPosted: 12 Oct 2010, 08:27 
Offline

Joined: 17 May 2010, 11:44
Posts: 16
bongsu wrote:
Saya pun tgh tunggu cms2 :lol: :lol: Harap kali ni dpt beli rumah idaman. Kereta dah dpt Accord :lol: :lol:


Wah wah...seronok sungguh saya dgr kawan2 yang dapat tukar keter baru ni....citer r sket bagaimana awak boleh dapat honda accord tu? apa syarat2 y en. aziz bagi? one more thing awak ni dari mana yer? sebabnyer hari tu kak lin pernah bgtau saya dia akan panggil utk cms session group by group ..meaning ikut kawasan/negeri...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Masalah2 Emergency..
PostPosted: 12 Oct 2010, 10:12 
Offline

Joined: 15 Mar 2010, 14:52
Posts: 26
Thanks rakan2 AJIT and En Aziz for your reply.

Hari nih nak kuarkan ASB, rasa sayang nak kuarkan tapi terpaksa. :cry: Huhuhuhu.
Wah bongsu, Accord? tak tau lah saya boleh capai tak cam tuh. Ikutkan hati kalau dibenarkan nak Civic @ Altis baru. Saving ada lah dalam 1*k dah. Boleh dah ker? :roll:
Tengah tunggu CMS1 skang nih. Baru dua bulan menunggu, sebulan lagi lah kot.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group