azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 19 Jun 2019, 17:34

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Mengidam Motor
PostPosted: 26 Aug 2009, 07:38 
Offline

Joined: 19 Jun 2009, 14:52
Posts: 38
Salam semua,

Kita dah banyak berbincang pasal pembelian kereta, even dah ramai yang berjaya memiliki kereta idaman masing2, tahniah! Dan terima kasih juga banyak2 pada En. Aziz kerana membantu merealisasikan impian masing2.

Ada tak rakan2 di luar sana yang teringin mempunyai motorsikal idaman pula? Bukan kapcai (maaf banyak), tetapi superbikes i.e. Yamaha R1, Ducati, Honda Hayabusa, etc.

En. Aziz boleh nasihat macam mana nak berjaya dapatkan motorsikal idaman nie tak?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Motor
PostPosted: 26 Aug 2009, 17:22 
Offline

Joined: 05 Aug 2008, 10:50
Posts: 32
ham_ieza wrote:
Salam semua,

Kita dah banyak berbincang pasal pembelian kereta, even dah ramai yang berjaya memiliki kereta idaman masing2, tahniah! Dan terima kasih juga banyak2 pada En. Aziz kerana membantu merealisasikan impian masing2.

Ada tak rakan2 di luar sana yang teringin mempunyai motorsikal idaman pula? Bukan kapcai (maaf banyak), tetapi superbikes i.e. Yamaha R1, Ducati, Honda Hayabusa, etc.

En. Aziz boleh nasihat macam mana nak berjaya dapatkan motorsikal idaman nie tak?


pergh...ni la salah 1 idaman aku! tapi setau aku xpert kan ngan 600cc dulu pastu baru go for 1000cc. :roll:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Motor
PostPosted: 01 Sep 2009, 14:16 
Offline

Joined: 19 Jun 2009, 14:52
Posts: 38
Actually riding motorbikes nie bukannya about the cc, but how far can your body withstand when riding it. Kalau body tahan, naik 600cc pun dah boleh bedal 1200cc!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Motor
PostPosted: 03 Sep 2009, 07:38 
Offline

Joined: 05 Aug 2008, 10:50
Posts: 32
ham_ieza wrote:
Actually riding motorbikes nie bukannya about the cc, but how far can your body withstand when riding it. Kalau body tahan, naik 600cc pun dah boleh bedal 1200cc!


hmmm...bukan itu maksud saya....bike ni kalo dah biasa bawak takpa. tapi kalo tak biasa, baik biasakan diri dulu ngan power 600cc...kalo trus 1000cc takut nti takleh control minyak ngan clucth...melompat bike tuh...jahanam laaa...
600cc pun gear 3 leh lompat lagi kalo tatau cara...

kawasaki zx6r @ yamaha r6 dulu :?: mana lg seksi ek...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Motor
PostPosted: 03 Sep 2009, 22:26 
Offline

Joined: 02 Jul 2008, 21:39
Posts: 23
Bro SPEKMATO, apo kato YAMAHA R1... T'sgt-sgt seksi dan anggun... :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Motor
PostPosted: 06 Sep 2009, 09:26 
Offline

Joined: 05 Aug 2008, 10:50
Posts: 32
E-One wrote:
Bro SPEKMATO, apo kato YAMAHA R1... T'sgt-sgt seksi dan anggun... :lol:


yap saya setuju...R1 seksi :lol:
rata rata rege bike baru RM60 keatas (R1 = RM93k++, kx1000R = RM80k++), int 5% lak, pastu nak kena
boh d/pyment 20% min tu pun kalo sanggup....
tapi yg x tahannya bila mikirkan mentenen nyek tinggi gilos....KIV ler lu huuhuhu
glove saje paling sengkek RM1500, boot RM3k, onesuit RM6k - 12k, helmet RM5k...
tayar plak kalo nk sedap lap tukag evry 3k km...satu mau
dah rege RM400 - RM800 sebis moto agi mau cecah RM1K tiap kali sebis...
tu blom masuk lain lain agi ..adoiya tinggai abuk le poket.

yg lg sedey....member saya kata "bila hujan tiba, ko akan berebut port kat wakaf ngan kambin...kawtim ar sape leh nek atas pentas wakaf tu..ko ke kambin"..wakakakak (dia ketawa!)

saya.. cis cis cis :evil: :evil: :evil:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Motor
PostPosted: 09 Sep 2009, 07:46 
Offline

Joined: 19 Jun 2009, 14:52
Posts: 38
SPEKMATO wrote:
E-One wrote:
Bro SPEKMATO, apo kato YAMAHA R1... T'sgt-sgt seksi dan anggun... :lol:


yap saya setuju...R1 seksi :lol:
rata rata rege bike baru RM60 keatas (R1 = RM93k++, kx1000R = RM80k++), int 5% lak, pastu nak kena
boh d/pyment 20% min tu pun kalo sanggup....
tapi yg x tahannya bila mikirkan mentenen nyek tinggi gilos....KIV ler lu huuhuhu
glove saje paling sengkek RM1500, boot RM3k, onesuit RM6k - 12k, helmet RM5k...
tayar plak kalo nk sedap lap tukag evry 3k km...satu mau
dah rege RM400 - RM800 sebis moto agi mau cecah RM1K tiap kali sebis...
tu blom masuk lain lain agi ..adoiya tinggai abuk le poket.

yg lg sedey....member saya kata "bila hujan tiba, ko akan berebut port kat wakaf ngan kambin...kawtim ar sape leh nek atas pentas wakaf tu..ko ke kambin"..wakakakak (dia ketawa!)

saya.. cis cis cis :evil: :evil: :evil:


Betul tu, having a motorbike is quite costly. But again, "tarikan" R1 tu kuat!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Motor
PostPosted: 13 Jan 2010, 12:06 
Offline

Joined: 13 Jan 2010, 11:59
Posts: 6
Kalau ikutkan impian dari zaman budak2 memang teringin sgt nak beli superbike. Tapi sampai skrg tak kesampaian lagi. Motor idaman Z1000, kalau tak dapat Z1000 dapat ZX-6R pun dah ok. Kalau tak dapat ZX-6R....dapat er-6F pun jadi la. Tapi kalau semua tu En. Aziz tak benarkan...........hehhehhehhe.....redha jer la.....yang penting tiap2 bulan ikut saving plan yang sifu dah bagi.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Motor
PostPosted: 13 Jan 2010, 20:57 
Offline

Joined: 28 Jul 2009, 20:47
Posts: 34
ambik kawasaki GTR1400 la baru puas hati.lbh murah berbanding dgn brand lain yg sama kategori!nak layan koner pun sedap,long distance pun orait!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Motor
PostPosted: 14 Jan 2010, 18:57 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
farids wrote:
ambik kawasaki GTR1400 la baru puas hati.lbh murah berbanding dgn brand lain yg sama kategori!nak layan koner pun sedap,long distance pun orait!


salam..
aku minat motor BMW.. nak sebut jenis tak tau
tp yang enjin terkuar kiri n kanan tu...
heheh baru gempak..


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group