azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 19 Dec 2018, 10:00

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 89 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Author Message
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 21 Oct 2010, 08:55 
Offline

Joined: 01 Mar 2010, 10:40
Posts: 22
salam katy.... sy pun sama lah nak ambik mpv mcm tak mampu tapi sy tgh tunggu orang baru yang dijangka lahir bln 4 thun dpn....nak ambik kereta mcm tak muat pulak anak 2 dah bergaduh ajer kat belakang tu ..... :roll: :roll: sabar ajerlah kita tunggu apr yang dibenarkan en. aziz
.. he3


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 04 Nov 2010, 15:07 
Offline

Joined: 01 Mar 2010, 10:40
Posts: 22
alhamdulillah mcm mimpi ejr .... semalam baru cms1... en. aziz benarkan kitaorang beli civic tak perlah buat permulaan walaupun tak dpt mpv ...en. aziz tak bg beli wish recon (rosak ajr)... takperlah lain kali br rembat mpv canggih terus.. he3... saving pun masih canggih 2xxx seronok rasayer saving masih banyak.... :D :lol: :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 29 Nov 2010, 20:58 
Offline

Joined: 13 May 2010, 11:47
Posts: 15
Wah :o ...bestla da dapat honda..Fuyooo...caya la erda,hihi..sy xlepas cms1 lg..myb bln 1 2011 i,allah..Enthla erda,cadang mmgla nak tukar kete,tp bila pikirkan rumah ija ni dah mcm luar kondo dlm..fuhhh setinggan rasanya naik lemas plk..yela,sofa pn xda lg.kabinet dapur,nk tukr mesin basuh 10kg,peti ais 2pntu..coz sume 2 brg2 lm ms bujang dlu..2sume makan kos yg tinggi..xkan la en.aziz blh capaikan impian kita serendak,mstila slow2 kan..2yg berpikir jek ni..mmg da sakit2 bdn nek kancil even kg dekat :cry: tp terasa bdn ni,nak gerak jauh pun da mlas nk drive :roll: lgpn tgh badan 2 ni,due bln6 2011..erm..2msti tmbh kos lg..doa2 jela yg pnting sume bjalan lancar,moga dimurahkan rezki,awk doa2 kan la shbat awk ni yek erda..bestla dia bw kete baru..bau kedai jer :shock: gi opis yerk... :lol: :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 01 Dec 2010, 08:33 
Offline

Joined: 01 Mar 2010, 10:40
Posts: 22
Alhamdulillah ija ... mula2 pening gak kitaorang laki bini ... nak ambik kete ape coz suami sy syg sgt perdana dia .... sy pujuk dia belikan sy city pun tak aper wat keje ... bwk sang kancil memang jimat tapi sakit badan ngandung ni...he 3 :D (He3 ngada2lah tu) ... bwk perdana minyak emmm paham2lah ija... sy doakan awak sekeluarga dapat rezeki yang murah ....amin... lepas ni ingat kitaorang kena cari aset pulak ... tapi suami sy minat berkebun... hai ...2 yg leceh tu mesti nanti paksa sy gi kebun lak....cabaran2...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 01 Dec 2010, 10:40 
Offline

Joined: 15 Mar 2010, 14:52
Posts: 26
Salam

Alhamdulillah, saya pon bakal memiliki kereta idaman Civic 2.0 bulan depan. CMS 1 ari tuh bulan 11. Katy_eija, kalau rasa ada benda2 yang perlukan modal beritahu saja ape saja kat En Aziz, kalau kite mampu dia akan benarkan, Itu lah yg jadi kat saya. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 06 Dec 2010, 13:52 
Offline

Joined: 13 May 2010, 11:47
Posts: 15
Tq jet bg pndapat..Thniah la da dapt kete idaman ye jet..So far keinginan pada rumah sama penting dgn kereta..yela klu dapat kereta br syok nak gerak jauh,rumah erm pn sm,dah cntik br selesa utk tinggal..Hbs 2 sy kena bgtau en aziz buget yg sy perlukan utk rumah sy la..yelah cnthnya kos buat kabinet,tukar peti ais,mesin basuh,n sofa..utk Cms1 nnt la..

Erda:So perdana 2 jual ke x??Ok la dh dia minat berkebun..jgn ada kebun xminat xdapat gak hasilnya..awk harus syukur la dapat hsbnd yg minat berkebun..at least awk ada la org yg blh usahakan kebun 2 nnt..xpayah nak upah orng..hehe..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 15 Dec 2010, 15:04 
Offline

Joined: 01 Mar 2010, 10:40
Posts: 22
salam semua...
katty :D buat pengetahuan katy kitaorg ni org kampung ...perdana tu mestilah buat pokok kete baru ...suami sy katty memang minat berkebun sekarang pun dia petik sendiri hasil kebun keliling rumah kitaorg ...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 08 Sep 2011, 23:37 
Offline

Joined: 22 Apr 2009, 10:39
Posts: 14
salam aidilfitri semua..
Baru balik test drive ASX.. Boleh tahan.. tapi lancer sportback nampak lebih bergaya.. dah lama mengidam kereta Mitsubishi, tapi tak tau En Aziz bagi ke tak.. Dah lama tak CMS.. kali terakhir nak En Aziz kasi beli kereta baru.. tapi saving kena kurangkan.. Hampir 2 tahun tak jumpa en Aziz..
Nak beli kereta baru terpikir ada lagi hutang belum settle:
1.Hutang Kereta Isteri:
2.Hutang Rumah
3.Hutang kad kredit
4.Hutang Personal Loan..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 02 Oct 2011, 01:53 
Offline

Joined: 21 Apr 2009, 09:52
Posts: 9
Location: pasir gudang
as salam,
saya dah follow program ajit lebih kurang 3 tahun dan ada beberapa rakan turut serta hasil sembang2 kedai kopi. nak cerita lebih2 tak pandai...tp saya selalu kata langkah pertama pergi seminar. kalau yang tu pun byk alasan, cerita byk pun tak guna...rata2 mmber lain join tak sampai 2 tahun. ada sorang ni pernah tanya kalau minta beli keter agak2 en aziz bagi tak? saya kata try je ler...bukan kena marah pun. tup2 lepas cms2 dan tak abis bulan syawal dah kuar mazda 5. saya tanya ada x peranan model ajit kat situ...dia kata memang ada dan adik beradik dia pun dah gi seminar jugak. rezeki dari Allah, tetapi diberikan kepada kita melalui orang lain...bukan senang nak senang tapi senang nak susah-ayat en. aziz

_________________
"trust ur hope, not ur fear...."


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 89 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group