azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 18 Sep 2019, 13:56

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: thank
PostPosted: 19 Feb 2010, 10:15 
Offline

Joined: 26 Oct 2009, 20:54
Posts: 9
salam mieR & all forumers

btl ke OD still maintain after stahun stengah buat model ajit? sy dah join ajit dlm 10 bln.. tp od susut skit sbb bayo cc tk same ngan yg en aziz plan kan.. ade je lebih 10 - 20 ringgit.. rs cam dah buat yg dplankan?? blanje pon biase2 je, klau over budjet tu dpt cover blk utk next month.. compius2x..

lg satu nk tanyer.. OD maintain maksud nyer ape? kene lebih specific amoun limit ke?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: thank
PostPosted: 21 Feb 2010, 17:26 
Offline

Joined: 06 Aug 2009, 23:04
Posts: 38
OD dalam RHB tu akan susut, maintain OD tu maksudnya maintain supaya jumlah yang susut tu tak banyak....

contohnya masa start OD ada 25 ribu, lepas 4 bulan tinggal 23,500...kan tak banyak susut tu.....sedangkan simpanan ASB dah berpeluh wibu....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: thank
PostPosted: 22 Feb 2010, 10:16 
Offline

Joined: 27 Jan 2010, 15:51
Posts: 36
nizam404 wrote:
salam mieR & all forumers

btl ke OD still maintain after stahun stengah buat model ajit? sy dah join ajit dlm 10 bln.. tp od susut skit sbb bayo cc tk same ngan yg en aziz plan kan.. ade je lebih 10 - 20 ringgit.. rs cam dah buat yg dplankan?? blanje pon biase2 je, klau over budjet tu dpt cover blk utk next month.. compius2x..

lg satu nk tanyer.. OD maintain maksud nyer ape? kene lebih specific amoun limit ke?



bagi saya lah ..yg guna od...
saya tetapkan amount limit tak kurang 30% dari jumlah asal...OD akan menyusut bagi setahun penggunaan ...lepas dapat dividen ASB top up balik dalam OD .jgn guna duit tu untuk berpoya2.hehehe...top up kasi untuk maintain.balik...jgn kasi kurang dari 30% ...kalau kurang dari tu..mybe akan ada masalah nanti...
bukan nak kasi senang malah bertambah beban lagi :mrgreen:
tapi perlu diingatkan ...OD bukan jalan pintas untuk kaya...cuma meringankan beban kewangan dalam masa 3-6 bulan sahaja..jika kita pandai menguruskan perbelanjaan...yg penting MM kena jaga elok2...

_________________
Federation Of Investment Manager Malaysia (FIMM)
Federation Of Malaysia Unit Trust Managers (FMUTM)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group